• Pénzakadémia Alapítvány
  Pénzakadémia Alapítvány

  A Pénz-Navigátor számára fontos a társadalmi felelősségvállalás, ezért kiemelt támogatói vagyunk a Pénzakadémia Alapítványnak, amely a pénzügyi kultúra fejlesztéséért dolgozik.

  Bővebben...
 • Nyugdíjtervezés
  Nyugdíjtervezés

  Időszerű és felkészült tervezéssel elérhetjük azt, hogy időskorunkban elfogadható színvonalon éljünk, s felkészüljünk a megnövekedett kockázatok kezelésére. 

  Bővebben...
 • Befektetések
  Befektetések

  Megtaláljuk az Ön számára legjobb megoldásokat, melyekkel eligazodhat a befektetési lehetőségek rengetegében. 

  Bővebben...
 • Pályázatok
  Pályázatok

  Egy vállalkozás életében kiváló lehetőséget jelent vissza nem térítendő támogatások elnyerése. Az Ön cége sem maradhat le egyetlen, számára releváns támogatásról sem! 

  Bővebben...
 • Portfólió átvizsgálás
  Portfólió átvizsgálás

  Teljeskörűen és objektíven átvizsgáljuk meglévő pénzügyi megoldásait, szerződéseit, s egy analízis során javaslatokat fogalmazunk meg élethelyzetével és céljaival kapcsolatban.

  Bővebben...
 • Cafeteria
  Cafeteria

  Ha kérdése van a cafeteriáról, itt megtalálja a választ. 

  Bővebben...
 • Főoldal
 • Cégeknek
 • Kiszállási stratégia vállalkozásból

Kiszállási stratégia felépítése

kiszallasi strategia„Én vagyok a cégért vagy a cég van értem?” – teszi fel a kérdést ma egyre több vállalkozó, s cégtulajdonos.

A legtöbben azért alapítanak céget, hogy hosszú távon a privát életük, az egzisztenciájuk magasabb szintre kerülhessen. Ennek ellenére vannak, akik „mókuskerékben” érzik magukat, mindent visszaforgatva a vállalkozásba nem veszik észre, hogy nem egy „üzletet” építenek, csak egy munkahelyet teremtettek saját maguknak...

Ma Magyarországon nem könnyű céges vagyonból magánvagyont építeni, mivel a munkabéreket és az osztalékkivétet magas járulékok terhelik! A bérkifizetések esetén nagyságrendileg 30-40%-os, az osztalékkivét amelynek szigorú feltételei vannak – esetén pedig hozzávetőlegesen 50-60%-os a hatékonyság.

Főleg családi vállalkozásokban alkalmazzák az un. „Horgony programot” a cégből való „kiszállási stratégia” felépítésére. Vagyis, ha nem azonnali pénzkivétre van szükség (arra ott az osztalék), akkor a stratégiai tervezés során megtervezhető, hogy a cégtulajdonos a lehető legkedvezőbb formában vegyen fel pénzt a cégéből. Így ezzel a programmal átvihető a cégben felépített tőke és a megtermelt hozamok a privát szférába.

CÉL:

vállalati vagyonból

magánvagyon

– legálisan,

– halasztott

közteherviseléssel,

– a globális befektetési piacok lehetőségeinek komplex kiaknázásával.

Ha ez a kérdés egy picit is elgondolkodtatta, vegye fel a kapcsolatot velünk, kérjen egy objektív, független szakvéleményt és egy díjmentes konzultációt!

Jelentkezzen itt!