• Cafeteria
  Cafeteria

  Ha kérdése van a cafeteriáról, itt megtalálja a választ. 

  Bővebben...
 • Befektetések
  Befektetések

  Megtaláljuk az Ön számára legjobb megoldásokat, melyekkel eligazodhat a befektetési lehetőségek rengetegében. 

  Bővebben...
 • Pályázatok
  Pályázatok

  Egy vállalkozás életében kiváló lehetőséget jelent vissza nem térítendő támogatások elnyerése. Az Ön cége sem maradhat le egyetlen, számára releváns támogatásról sem! 

  Bővebben...
 • Nyugdíjtervezés
  Nyugdíjtervezés

  Időszerű és felkészült tervezéssel elérhetjük azt, hogy időskorunkban elfogadható színvonalon éljünk, s felkészüljünk a megnövekedett kockázatok kezelésére. 

  Bővebben...
 • Portfólió átvizsgálás
  Portfólió átvizsgálás

  Teljeskörűen és objektíven átvizsgáljuk meglévő pénzügyi megoldásait, szerződéseit, s egy analízis során javaslatokat fogalmazunk meg élethelyzetével és céljaival kapcsolatban.

  Bővebben...
 • Pénzakadémia Alapítvány
  Pénzakadémia Alapítvány

  A Pénz-Navigátor számára fontos a társadalmi felelősségvállalás, ezért kiemelt támogatói vagyunk a Pénzakadémia Alapítványnak, amely a pénzügyi kultúra fejlesztéséért dolgozik.

  Bővebben...
 • Főoldal
 • Biztosítás
 • Élet- és balesetbiztosítás

Élet– és balesetbiztosítás

Életbiztosítás esetén a szerződő (a biztosítási díjat fizető) és a biztosító között olyan biztosítási szerződés jön létre, hogy a szerződő díjfizetése ellenében valamilyen, a biztosított életével kapcsolatos esemény bekövetkezte esetén (pl.: halál, rokkantság stb…) a biztosító szolgáltatást (meghatározott biztosítási összeget fizet ki) teljesít.

eletbiztositasAz életbiztosítások számos fajtájával találkozhatunk, a tradicionális életbiztosítástól a befektetési egységekhez kötött életbiztosításig.

 • Tisztán kockázati életbiztosítás

A fizetett díjért cserébe szolgáltatást nyújt a biztosító az adott biztosítási esemény bekövetkezése esetén, vagyis a biztosításoknak nincs megtakarítási része, így lejáratkor kifizetés nélkül megszűnik a biztosítás, amennyiben nincs szolgáltatás igénybe véve.

Az emberek többsége, hogy értékeit, vagyontárgyait megóvja, biztosítást köt az ingatlanára, a gépkocsijára, de sokan elfelejtenek gondoskodni a vagyonuk, a jövedelemszerzés forrásának, vagyis SAJÁT MAGUKnak a biztosításáról.

Kinek érdemes kockázati életbiztosítást kötnie?

Rövid válasz: Mindenkinek

„Minden felelősen gondolkodó embernek szüksége van megfelelő védelmekre.”

De különösen annak, akinek:

– gyermekei vannak,
– hitellel rendelkezik,
– veszélyes tevékenységet végez,
– a családban előfordultak kritikus betegségek
– stb.

 • Hagyományos vegyes életbiztosítás

A biztosítási esemény, biztosítási összeg fizetésének feltétele, a biztosított biztosítási időtartamon belüli elhalálozása, illetve életben léte lejárat esetén.

Az ügyfél határozza meg, hogy a lejáratkor mekkora összeget szeretne kapni, és ebből visszaszámolva a garantált hozamokkal kalkulálva kerül megállapításra az a díj, amit fizetnie kell.

A befizetett díj egy része megtakarításra kerül, a másik része a védelmek fedezetéül szolgál.

A megtakarított összeg állampapírokba, kötvényekbe kerül elhelyezésre.

Az alap, kockázati életvédelem mellett, többféle kiegészítő védelem is választható.

 • Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás (Unit-Linked)

Ez az egyik legnépszerűbb öngondoskodási forma ma Magyarországon.

A unit–linked, azaz a befektetéssel kombinált életbiztosítás legnagyobb különbsége a hagyományos életbiztosításokhoz képest, a megtakarításaink befektetésének választási szabadságában, illetve a rugalmasságban rejlik.

A befizetett díj itt is két részre osztható: az egyik a biztosítási védelem fedezetéül szolgál, a másik részből megtakarítás képződik. Azt pedig maga az ügyfél döntheti el, hogy miben kívánja fialtatja a pénzét.

A biztosítótársaságok különböző eszközalapokat hoztak létre és az ügyfél a befizetett pénzéből tetszés szerint válogathat közöttük. Ha kockázatkerülő, s megelégszik a szerényebb hozammal is, akkor állampapír vagy kötvényalapot választhat, ha bátrabb, hosszú ideje van a megtakarításra, s nem ijed meg a kockázattól, akkor a részvényalapok között mazsolázhat.

Lehetősége van az eszközalapok közötti átcsoportosításra is, sőt egyes biztosítótársaságoknál már árfolyamfigyelő rendszerek is elérhetők, amelyek ezeket az átcsoportosításokat automatikusan elvégzik egy nagyobb árfolyamzuhanás megelőzése céljából, megóvva ezzel az ügyfél megtakarítását.

 • Nyugdíjbiztosítás

2014 január 1-től megjelent az un. nyugdíjbiztosítás is, amelyre 20%-os adókedvezmény jár (maximum 130.000 forint/év). Ennek előnye az adókedvezmény mellett, hogy egyéni portfólió alakítható ki, s a befektetési alapok széles spektruma elérhető, így a tőkegarantált és pénzpiaci alapoktól kezdve a vegyes eszközalapokon át a részvénypiacokig szabadon válogathatunk. A 20%-os adóelőnyért cserébe mindössze annyit kell vállalni, hogy nyugdíjas korunkig nem veszünk ki pénzt a számláról.

 • Balesetbiztosítás

A balesetbiztosítás egy olyan biztosítási szerződés, amely egy baleset (legyen az háztartási, közúti, stb.) bekövetkezésekor nyújt szolgáltatást (anyagi segítséget) a biztosított, vagy annak halála esetén a kedvezményezett részére.

Az emberek többsége úgy gondolja, hogy baleset mindig csak valaki mással történhet!! Csak a mindenki más szemszögéből az a MÁS, sajnos MI magunk vagyunk!!

A közúti balesetekben meghalt emberek 53 százaléka vétlen áldozat.

– 2010-ben több mint 21.600-an szenvedtek közúti balesetet, 739 ember – köztük 20 gyermek vesztette életét. A súlyos sérültek száma több mint 5600 – ebből 5 százalék gyermek -, a könnyű sérülteké meghaladta a 15.200-at.

Gondolt már arra, hogy egy esetleges baleset miatt hogyan pótolná kiesett jövedelmét, az orvosi ellátást, kezelések költségeit?

Amennyiben rendelkezik balesetbiztosítással, nyugodt lehet, hogy fel tud készülni a váratlan helyzetekkel járó anyagi nehézségekre.

Széles termékpalettából választjuk ki az igényeinek legmegfelelőbb és legteljesebb védelmet nyújtó megoldást.

Ha ez a kérdés egy picit is elgondolkodtatta, vegye fel a kapcsolatot velünk, kérjen egy objektív, független szakvéleményt és egy díjmentes konzultációt!

Jelentkezzen itt!