• Befektetések
  Befektetések

  Megtaláljuk az Ön számára legjobb megoldásokat, melyekkel eligazodhat a befektetési lehetőségek rengetegében. 

  Bővebben...
 • Pénzakadémia Alapítvány
  Pénzakadémia Alapítvány

  A Pénz-Navigátor számára fontos a társadalmi felelősségvállalás, ezért kiemelt támogatói vagyunk a Pénzakadémia Alapítványnak, amely a pénzügyi kultúra fejlesztéséért dolgozik.

  Bővebben...
 • Nyugdíjtervezés
  Nyugdíjtervezés

  Időszerű és felkészült tervezéssel elérhetjük azt, hogy időskorunkban elfogadható színvonalon éljünk, s felkészüljünk a megnövekedett kockázatok kezelésére. 

  Bővebben...
 • Pályázatok
  Pályázatok

  Egy vállalkozás életében kiváló lehetőséget jelent vissza nem térítendő támogatások elnyerése. Az Ön cége sem maradhat le egyetlen, számára releváns támogatásról sem! 

  Bővebben...
 • Cafeteria
  Cafeteria

  Ha kérdése van a cafeteriáról, itt megtalálja a választ. 

  Bővebben...
 • Portfólió átvizsgálás
  Portfólió átvizsgálás

  Teljeskörűen és objektíven átvizsgáljuk meglévő pénzügyi megoldásait, szerződéseit, s egy analízis során javaslatokat fogalmazunk meg élethelyzetével és céljaival kapcsolatban.

  Bővebben...

Adóoptimalizálás

Minden cégben jelentkezik az az év végi feladat, hogy az sem jó, ha túl sok adót fizetek, és az sem, ha túl keveset... Erre a feladatra többféle eszközt alkalmaznak a cégvezetők, sokan „bekészleteznek” év végén vagy felesleges beruházásokat eszközölnek.

adooptimalizalasAdóoptimalizálásként használható a céges stratégiai számlarendszer is: amit ide a cég átcsoportosít, az csökkenti az adóalapját, mivel költségként elszámolható, s emellett erősíti a tartalékképzés fontosságát. Ebbe a számlarendszerbe olyan összegeket érdemes átcsoportosítani a cégnek, melyekkel a tartalékkpézés célja mellett csökkenteni kívánják a társasági adóalapot, s ezzel a fizetendő adót is. A számlarendszert a kamatadó-mentesség jellemzi!

Fontos megjegyezni a különbséget az adóoptimalizálás és tervezés, ill. az adóelkerülés között! A fenti megoldás nem tartozik az utóbbi fogalom alá, mivel csak optimalizálja, nem pedig kikerüli az adófizetést!

 

 

 

Ha ez a kérdés egy picit is elgondolkodtatta, vegye fel a kapcsolatot velünk, kérjen egy objektív, független szakvéleményt és egy díjmentes konzultációt!

Jelentkezzen itt!